Data­vaktmesteren

Datavaktmesteren(R) er videreutviklet siden 1988 og det første systemet til Helikopterservice lever i dag i beste velgående, uten utskiftinger eller oppdateringer. Datavaktmesteren i dag, er tilbake kompatibelt med alle tidligere leverte systemer. Datavaktmesteren er utviklet med utgangspunkt i å spare energi, og systemet er ledende i Norge på energiøkonomisering. I dag kommuniserer vi digitalt med alle feltkomponenter som regulatorer og VAV spjeld, optimizere, og ventilasjonsaggregater, og dette blir visualisert i oversiktelige plantegninger, og systemtegninger av bygget. Går en komponent i bygget i stykker, blinker denne i bildet og varsler egen feil, samt feil fanges opp i alarmlogg.

Datavaktmesteren er et brukervennlig system som i årenes løp er blitt utviklet i tett samarbeid med brukerne. Det er levert over 2000 Datavaktmester- sentraler i hele Norge.

Hva er et SD-anlegg?

Et sentralt driftskontrollanlegg er i hovedsak en overordnet styring av de tekniske anlegg i et bygg og består av:

Feltkomponenter

  • Her brukes følere, ventiler og komponenter levert av anerkjente leverandører

Sentraler

  • Her brukes PLS-er med høy industristandard levert av B&R-Automation som er blant verdens største PLS-leverandør
  • Kommunikasjonen mellom sentraler og toppsystem foregår med standard TCP/IP protokoll over ethernet.
  • PLS-ene har kommunikasjonsgrensesnitt mot de fleste standardiserte protokoller og er dermed lett anvendelige når det kommer til integrasjon av tredjeparts systemer.
  • All programvare er utviklet av Kverneland Elektriske og IPS bidrar med videreutvikling av systemets funksjonalitet.

HTML5 Toppsystem

  • Vi har utviklet et skjermbasert toppsystem som er bygget opp rundt en plattform levert av Iconics Genesis. Dette selskapet er amerikansk og har levert over 250.000 applikasjoner i over 60 land.
  • All kommunikasjon mellom sentraler og toppsystemet går gjennom standard TCP/IPog inn på en OPC-server som er åpen for tredjeparts leverandører. OPC-server leveres standard på alle våre anlegg.
  • HTML5 Toppsystemet med tilgang via PC, MAC, nettbrett og telefon.
  • Alarmvarsling kan skje via sms, e-post og lignende og tilrettelegges etter kundens ønske.

EOS (Energioppfølging system) kan leveres integrert i toppsystemet dersom kunden ønsker det.